MM-Joukkueen kisakuulumiset: Eagle-joella viimeistelyharjoituksissa

Joukkueemme on kiertänyt läpi kaikki kilpailuareenat ja treenannut jokaisella parin päivän verran. Pohdimme kalastuksen tilannetta ja viimeisten treenipäivien ohjelmaa ja päädyimme siihen, että Eagle-joki on kohteemme loppuajan harjoituksille. Muilla kisajoilla hätsit tai niistä aktivoituneet kalat ovat olleet tiukemmassa, varmasti osittain korkeasta vesitilanteesta johtuen. Eaglella tilanne on päinvastainen ja erilaisia kuoriutumisia ja niiden perässä pyörineitä kaloja on ollut tarjolla läpi koko päivän. Jokaisen eri lajin kohdalle on syytä löytää oikeat perhot niin pinnasta kuin pinnan alta ja siitä syystä päätimme kohdistaa loput harjoitukset Eaglelle. Eagle on kisajoista pienin ja vähävetisin ja lisäksi siellä kalastetaan kaksi viidestä jaksosta.

blogi-7-eaglen-kalaisat-harjoittelualueet-tulivat-joukkueelle-tutuksi-1
 Eaglen kalaisat harjoittelualueet tulivat joukkueelle tutuksi 

blogi-7-myos-eaglelta-tavoittaa-hyvan-kokoisia-mountain-whitefishia
Myös Eaglelta tavoittaa hyvän kokoisia mountain whitefishia

Treenipaikoiksi valitsimme alueita, joissa olimme käyneet jo aikaisemmissa harjoituksissa. Poimimme niistä ne, joissa oli aikaisemmin ollut parhaiten pinta-aktiviteettia. Suuntasimme iltahätsille koko joukkueen voimin.

Ensimmäisellä kerralla joukkueella oli vapaat kädet opittujen tekniikoiden hyödyntämiseen. Osalla oli tarjolla pintovia kaloja huomattavasti enemmän kuin toisilla. Toiset pääsivätkin treenaamaan pintaperhokalastusta koko treenijakson ajan, kun osalla treenit menivät enemmän nymfien kanssa. Oikeiden pintureiden löytämisessä oli silti vielä pieniä haasteita. Liikkeellä olevat lajit kyllä tunnistettiin joukkueen toimesta, mutta yksiselitteisesti toimivia perhomalleja ei vielä löytynyt. Hyviä aihioita saatiin kerättyä paljon ja ideoita jatkokehitykseen tuli rutkasti. Kaloja saatiin kyllä runsaansti, mutta kaikille jäi pintovien kalojen määrästä sellainen tunnelma, että oikeiden perhojen löytyessä kaloja olisi tullut vielä paljon enemmän.

blogi-7-viimeistelytreenit-ovat-antaneet-natteja-kaloja-1
Viimeistelytreenit ovat antaneet nättejä kaloja

Ukkoa kaatuu

Seuraavan päivän treenijaksolle kalaan suunnistettiin hienosäädettyjen perhomallien kanssa ja välineiksi mukaan varattiin ainoastaan pintaperhovälineet. Muut tekniikat alkavat olla joukkueen fiiliksen mukaan sen verran hyvin hanskassa, että viimeiset päivät keskitytään täysillä heikoimmaksi koettuun osa-alueeseen.

Jälleen huomasimme, että myös paikalla oli suuri merkitys kalojen pinta-aktiivisuudessa. Toisissa paikoissa hyönteisiä kuoriutui selvästi enemmän, mikä luonnollisesti myös aktivoi kaloja. Päivitetyillä perhomalleilla ja taktiikoilla saimme aikaan jo parempaa tulosta. Silti meillä on edelleen tunne, että kaloja voisi saada myös enemmän.

Oman haasteensa harjoitteluun alkaa toki tuoda se, että kaikilla harjoittelupaikoilla alkaa olla käynyt parikymmentä joukkuetta muutamaan kertaan. Kalat ovatkin nähneet ison kasan perhoja ja suurin osa varmasti käynyt jo koukussakin, joten ne alkavat olla hyvin varovaisia. Toki kilpailun edetessä olosuhteet muuttuvat hankalammiksi, kun useampi kalastaja on kalastanut saman poolin.

blogi-7-harjoitusjakson-viimeinen-ilta-hamartaa-eaglella
Harjoitusjakson viimeinen ilta hämärtää Eaglella

blogi-7-eaglen-kirjolohi-saa-vapautensa-takaisin
Eaglen kirjolohi saa vapautensa takaisin

Valitettavasti joukkueessa osittain jo ennen reissua kytenyt flunssa alkaa vaatia veronsa ja itse jouduin kuumeessa jäämään pois viimeiseltä treenijaksolta muiden suunnatessa kalaan. Tautitilanne on tätä blogia kirjoittaessa kääntynyt huonompaan suuntaan, sillä itseni lisäksi vuodepotilaan on myös Jyrki. Myös Heikki ja Mikko ottavat hieman rauhallisemmin. Ainoastaan aikaisemmin sairastaneet Jani ja Kaitsu pystyvät tällä hetkellä kalastamaan täysiä päivä. Joukkueella onkin nyt kaksi tärkeää tehtävää. Ensimmäisenä listalla on saada koko joukkue jalkeille kilpailua varten. Onneksi meillä on vielä useita päiviä aikaa saada koko joukkue täyteen kuntoon ennen varsinaisia kilpailupäiviä. Toisena tavoitteena on kehittää edelleen joukkueen pintaperhokalastusta Eaglella. Mutta siitä tai mistään muustakaan treenistä ei ole meille mitään hyötyä, jos emme saa täyttä ja iskukykyistä joukkuetta jalkeille kilpailuun.

– Jarkko Suominen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s