MM-Joukkueen kisakuulumiset: Game on!

Arpa heitti allekirjoittaneen D-ryhmään ja se tarkoitti, että tulisin kalastamaan ensimmäisen jakson Sylvan-järvellä ja toisen jakson Blue-joella. Näin ensimmäinen päivä lähti käyntiin omalta osaltani.

Session 1 Sylvan lake

Järvijakso on yleensä hankala ensimmäiselle kalastajalle, koska paikkoja ja tekniikoita joutuu etsimään. Etukäteen tehdyt tiedustelut olivat kuitenkin antaneet selkeän kuvan siitä, mitä siimoja ja mitä eri perhoja tulisin käyttämään. Kalastettavia paikkojakin varten meillä oli useampi vaihtoehto, jotka kannattaisi kokeilla, jos ykköspaikka ei antaisikaan kalaa.

blogi-8-kilpailijat-valmistautuvat-jakson-alkuun-sylvan-jarvella
Kilpailijat valmistautuvat jakson alkuun Sylvan-järvellä

Sain venekaverikseni Norjan joukkueen ainoan naispuolisen jäsenen ja kolikon heitossa ensimmäinen kapteenivuoro sattui minulle. Aloituspaikaksi valitsin alueen melko läheltä lähtörantaa ja tarkoituksena oli kalastaa alkuun rantojen läheltä penkan reunoja ja sen jälkeen siirtyä syvempään veteen, jos tapahtumia ei alkaisi tulla. Tuuli pyöritteli venettä sen verran, että ensimmäiset 10 minuuttia kalastimme liian kaukana rannasta, mutta kun pääsimme hiukan lähemmäksi rantaa, niin merkkautin kolme kalaa korttiin hyvin pikaiseen. Tässä vaiheessa juuri kenelläkään ei ollut erityisen paljon tapahtumia.

Kun keli alkoi lämmetä, niin kalat alkoivat syödä kunnolla ja vavat taipuivat veneissä ympäri järveä. Suurin osa kaloista näytti tulevan hiukan syvempää, joten jätin rantojen kalastuksen sikseen ja siirryimme syvemmälle. Kaloja nousi tasaiseen tahtiin ja välillä, kun osuimme isompaan parveen, niin monella peräkkäisellä heitolla oli kalakontakteja, joista osa tuli haaviinkin asti.

blogi-8-oliivi-oli-toimiva-vari-perhoissa-jarvella
Oliivi oli toimiva väri perhoissa järvellä

Pienten kirjolohien kanssa oli alkuun pienoisia tartuttamisongelmia, mutta kun liitsien pyrstöjä nyppi tarpeeksi lyhyeksi, niin kalat alkoivat tarttua. Perholitkakin muotoutui sitä mukaa, mihin kalat ottivat ja pian kaikki perukkeessa olevat perhot antoivat tasaisesti kalaa. Puolessa välin jaksoa oli kapteenin vaihto, mutta venekaveri oli sen verran tyytyväinen valitsemiini paikkoihin, että antoi minulle ohjat myös loppujakson ajaksi.

Jakson päätyttyä olin käyttänyt mittauksessa 26 kalaa ja sillä irtosi sija 3. Jenkillä oli sama määrä kaloja, mutta isompien kalojen vuoksi menetin toisen sijan. Jakson voitti Skotlantilainen 31 kalalla.

Session 2 Blue river

Sain kalastettavaksi poolin numero 15. Poolin vastarannalla meni vuolas päävirta ja oma ranta oli pääasiassa matalaa ja ilmeetöntä virtaa. Aloitin kalastuksen dry-dropper -menetelmällä ja kampasin sillä läpi oman rannan matalampaa aluetta. Sain kyseisellä tekniikalla kaksi kalaa mittaukseen, mutta muita tapahtumia ei ollut.

blogi-8-kilpailualueella-blue-joki-virrannut-enaa-yhta-jyrkassa-kanjonissa-kuin-harjoitusalue
Kilpailualueella Blue-joki virrannut enää yhtä jyrkässä kanjonissa kuin harjoitusalue

Siirryin tämän jälkeen käyttämään nymfejä ja karkuutin poolin alarajalta kaksi kalaa. Kalastin koko alueen ylös nymfeillä, mutta heikolla menestyksellä. Poolin yläosassa päävirran alla oli syvempää aluetta ja sitä varten laitoin litkaan yhden todella raskaan perhon, jonka avulla pääsin upottamaan perhot syvemmälle. Perhovaihdos toimi ja sainkin hyvin nopeasti kaksi taimenta mittaukseen, mutta onnistuin taas karkuuttamaan kaksi kalaa lisää. Jatkoin syvän virran kalastamista ja sain vielä toiset kaksi kalaa lisää ja karkuutin taas kaksi kalaa. Näistä toinen yli 50 senttinen kirjolohi kietoi siimat pohjan risuihin. Tämän jälkeen haravoin poolin alaosan ilman mitään tapahtumia.

blogi-8-blue-joen-harjoituspatkia-reunustivat-jyrkat-kallioseinamat
Blue-joen harjoituspätkiä reunustivat jyrkät kallioseinämät

Vielä ennen jakson loppua onnistuin taas karkuuttamaan yhden kalan poolin yläosasta. Kuusi kalaa ylös ja seitsemän karkuun väsytyksestä. Eipä ole yhtä surkeaa jaksoa tullut kalastettua pitkään aikaan karkuutusten suhteen. Tällä suorituksella irtosi sija 12. Paras kalamäärä kisan aikana tästä poolista oli espanjalaisen saama 7 kalaa, joten siihen nähden kalatapahtumia riitti hyvin. Aina ei vaan pysy kiinni.

-Jyrki Hiltunen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s