ruoto TRIBE

Ruotoblog_Yläkuvat_JoonasOksanen_Lohi-3

Ruodon historia on monimuotoinen, siinä monet polut kohtaavat. Tälle sivustolle olemme keränneet kaikki Ruodon takana olevat henkilöt sekä heidän roolinsa tämän hienon kalastusbrändin takana. Tässä siis lyhyt esittely ruotolaisista, toisin sanoen Ruoto Tribestä!

ruoto SHOPHenkilöt myymälän ja nettikaupan takana

Joonas Oksanen

Joonaksen perhokalastustarina alkaa hänen ysiluokan TET-harjoittelustaan mennessään paikalliseen metsästys- ja kalastusliikkeeseen töihin omalla kotipaikkakunnallaan Raumalla. Samaan aikaan Joonas innoistui perhokalastuksesta muun kalastuksen jäädessä täysin taka-alalle. Pian hän tilailikin jo liikkeen seinille lisää ja lisää perhokamoja tehden raumalaiset asiakkaansa tyytyväisiksi.

Joonas jäi lajiin täysin koukkuun. Opiskelunsa ohella hän myi perhokalastusvälineitä läpi kesät sekä talvet ja maine hyvästä valikoimasta alkoi levitä jo naapurikuntiinkin. Syksyyn 2012 asti Joonas toimi perhokalastusvastaavana, nostaen tämän pikkukunnan koukkukaupan Suomen parhaimpien perhokalastusliikkeiden joukkoon.

Vuosien varrella Joonakselle ketyi kalastuskokemustakin monien maiden kalavesiltä. Suomen vesien lisäksi mm. Ruotsi, Norja, Venäjä, Tanska, Skotlanti, Itävalta sekä Latvia tulivat tutuiksi perhovapa kädessä. Myös kilpaperhonheitto ja erityisesti Spey-heittäminen on aina ollut Joonaksen sydäntä lähellä. Tästä osoituksena vuoden 2011 SM-kulta lajissa 18′ Spey sekä kilaperhonheiton MM-joukkueen jäsenyys vuonna 2012.

Syksyllä 2012 Joonas päätti hyvän kalakaverinsa, J-P:n, kanssa perustaa oman yrityksen ja jatkaa samaan totuttuun tyyliin, mutta tällä kertaa parempien liikenneyhteyksien päässä eli siis Helsingissä. Sattumalta Joonas ja J-P tutustuivat samoihin aikoihin alkuperäisiin Ruoto-blogin pyörittäjiin. He kaikki päättivät lyödä kovat päänsä yhteen ja perustettavan yrityksen nimestä ei ollut epäselvää. Keväällä 2015 J-P jättäytyi pois Ruodosta ja Joonas jatkoi yrityksen pyörittämistä työntekijöidensä avustuksella. Tänä päivänä Ruoto on Suomen johtava kalastusvälineiden jälleenmyyjä nettikauppansa sekä Helsingin Viikin toimipisteen voimin.

JoonasOksanen_JPPohjolaRuodon perustajat, J-P vasemmalla ja Joonas oikealla.

Janne & Niilo – Kalastusvälinealan asiantuntijat

Heti keväällä 2013 Ruodossa alkoi ovet käydä tiuhaan tahtiin ja Joonas ja J-P huomasivat etteivät ehdi kaikkia asiakkaita palvelemaan täydellisesti kahdestaan, 7 päiväisistä työviikoista ja yli 14 tuntiin venyvistä työpäivistä huolimatta. Yksi Ruodon innokkaimmista ja ensimmäisistä asiakkaista, Niilo Häkkinen, tarjoutui heidän avukseen. Niilo aloitti hommat GoExpo-messuilla 2013 Ruodon ”tiimissä” ja sen jälkeen hänet onkin totuttu näkemään Ruodossa lähes joka päivä.

J-P:n ja Joonaksen pitkäaikainen kalakaveri, Janne Huhtanen, jäi työttömäksi keväällä 2013 maineikkaan Turun Pyyntivälineen tehdessä konkurssin. Jannella oli yli 5 vuoden kokemus koukkumyynnistä Turussa, mutta nyt hän oli hetkellisesti ilman töitä. Joonas ja J-P tarjoutuivat ottamaan Jannen töihin ja niin Janne muutti perheineen Helsinkiin asumaan aivan Ruodon Viikin myymälän viereen. Janne oppi heti talon tavoille ja otti vastuulleen nettikauppatilausten pakkaamisen ja reklamaatiot, tarjoten näin muulle henkilökunnalle enemmän aikaa muun toiminnan kehittämiseen.

niilo_janne_mikko_v2

Ruodon henkilökuntaa. Vasemmalla Niilo Häkkinen ja oikealla Janne Huhtanen.

ruoto BLOGAlkuperäiset ruotobloggaajat

Ruoto BLOGilla on jo pitkä historia kolmen alla olevan kaverin ansiosta. Nämä kaverit ovat nimeltään Jyri Kivioja, Leo Osipov sekä Kari Seppänen. Blogikirjoittajina heidät on jo tunnettu vuodesta 2008 asti ja heillä onkin ollut tänä aikana lukuisia seuraajia. Taimenen, harjuksen ja hauen kalastus on lähellä näiden jätkien sydäntä. Nyt uudistuneessa Ruodossa Jyrin, Leon ja Karin vastuulla ovat Ruoto FISHWEAR -tuotteiden suunnittelu, videoiden teko sekä mainosten taitto. Ja tietenkin myös ruotofiiliksen levitys!

Tämä kolmikko tottakai jatkaa tulevaisuudessa Ruoto BLOGiin kirjoitusta entiseen malliin. 😉

Leo_Jyri_Kari Alkuperäiset ruotobloggaajat. Leo Osipov, Kari Seppänen ja Jyri Kivioja.

Fly Fishing Club JKLKisakalastajien kermaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

FFC Jyväskylän jäsenet ovat kaikki kilpaperhokalastajia tai kilpaperhokalastuksessa muuten tavalla tai toisella mukana olevia henkilöitä. Yhdistyksen tavoitteena on, että kaikki jäsenet ovat aktiivisesti mukana toiminnassa ja muodostavat samalla myös hyvän yhteishengen omaavan tiiviin porukan. Yhteistyössä Ruodon kanssa FFC JKL järjestää SM-karsintoja kilpaperhokalastuksen osalta ja myös SM-finaali vuonna 2014 on jo suunnitteilla. FFC JKL on myös vastuussa ruoto BLOGin kilpaperhokalastussisällöstä.

FFC JKL:n jäsenistö on kisapiireissä hyvin tunnettua ja asiansa osaavaa. Jos sinulla on kysyttävää kilpaperhokalastuksesta, niin näiltä jätkiltä varmasti löytyy vastaus ongelmaasi!

Lue lisää FFC JKL:stä klikkaamalla tästä.

ffcjkllogo

Fins Fly FishingKauniita kuvia ja mielenkiitoisia tarinoita

FFF

Ruoto tekee myös tiivistä yhteistyötä suomalaisen Fins Fly Fishingin kanssa. Fins Fly Fishing on yritys, joka tuottaa laadukasta sisältöä alan lehtiin sekä tekstin että kuvien muodossa. Fins Fly Fishingin takaa löytyvät herrat nimeltään Joni Inkinen sekä Johan Gréus. Näiden kaverien vastuualueella on Patagonian, Abelin sekä muiden kärkipään perhokalastusbrändien julkituominen kaikille kuluttajille. Heidän nimensä löytyvät myös Patagonian Suomen tiimistä!

Fins Fly Fishing tuottaa myös kuvamateriaalia sekä juttuja ruoto BLOGiin. Alkavana kautena ainakin Norja, Islanti ja Ruotsi tulevat olemaan heidän reissuraporteissaan.

JoniInkinen_JohanGreus

fins20logo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s