Enkat uusiksi

Saavuimme pelipaikoille aamuauringon vielä noustessa tyynenä vellovan meren ylle. Keli ei ollut optimaalinen, mutta tuoreessa muistissa oli vielä toissapäiväinen huippukeikka jolloin saimme monta suurhaukea. Kirsikkana kakun päälle broidin kauden ensimmäinen kerhokala ja allekirjoittaneen vanttera ysipuokki.

Melko nopeasti tuli selväksi ettei mitään megamättöä ollut tarjolla, mutta onnistuin kuitenkin kepittämään aamun tunteina pari parempaa elukkaa 7+ ja 6+ kiloiset. Useita tunteja tyhjää heitettyämme suuntasimme entuudestaan varmalle paikalle josta nopeaan tahtiin reissun toinen suurhauki reilu 7 kg veneeseen.

Eräästä kaislanreunasta löytyi melkoinen kasauma pienempää 2-4 kg haukea ja syönti yltyi pikkuhiljaa. Arvelin lähistöllä majailevan myös kookkaampaa kalaa ja suuntasinkin heittoni kerta toisensa perään kohti lahden keskustaa vaihdellen siiman päässä killuvaa shadia etsien ottipeliä. Ruodosta oli tarttunut taas pari uutta tulokasta pakkiin menneellä viikolla ja valitsin siimani päähän uunituoreen snackbaitsin ”glitteri silakan” L-koossa. Taisi olla ensimmäinen heitto kun vapa taipui ja broidi kaivoi kameran esiin alkaen ikuistaa tilannetta tuttuun tapaan videolle.

VillejaSilakka2

Kala riuhtoi päätänsä edestakaisin voimalla, mutta arvioin sen alkuun vain reilu femmaksi. Pumpatessani elukkaa lähemmäksi venettä alkoikin se tuntua todella painavalta ja jurotteli hetkittäin paikallaan ravistellen päätänsä pinnassa. Broidi kaivoi haavin esiin ja kahmaisi varmoin ottein valtavan hauen sen uumeniin. Kala olikin yllättävän paksussa kunnossa, luultavasti vain osittain kuteneena. Mittausten ja punnausten jälkeen saatiin painoksi 11,48 kg ja pituudeksi 112 cm! Uusi recordi hauki oli nähnyt päivänvalon ja tunnelma veneessä epäuskoinen.

Kala pikaisten kuvausten jälkeen takaisin elementtiinsä meren syövereihin. Broidi sai vielä tämän jälkeen muutaman paremman hauen, itse tyydyin heittelemään loppureissun nollaa endorfiinihuuruissani. Käsittämättömän upea päivä oli tullut päätökseen ja suuntasimme iloisin mielin kohti kotia.

Ville Nikander, Paukkuliivijengi

VillejaSIlakka3 JuusojaSilakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s