Maalarimestari Janne Koivisto

Ruoto kävi kameran kanssa tutustumassa Suomen Uistimen yhdellä työpisteellä, jossa Janne Koivisto työskentelee. Tässä pieni kooste siitä mitä tuossa pienessä kellarikerrokseen uistinluolassa päivittäin tapahtuu.

Janne on yksi niistä harvoista kalamiehistä , jotka olemalla riittävän hyviä omassa jutussaan ovat saaneet itselleen ammatin omasta intohimostaan. Tässä tapauksessa uistinten maalaamisesta. Janne tunnetaan tänäpäivänä mm. legendaarisen E.V Trutan maalaajana, mutta myös monta omaa uistinmallia hänen tuotannostaan löytyy. Nämä kaikki taideteokset syntyvät vanhalla Erkki Virolaisen legendaarisella uistinpajalla aivan Helsingin keskustassa, jossa Janne toimii uutena isäntänä.

Klikkaa tästä ja tutustu E.V. Trutta -tuotteisiin.

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-12

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-7

Truttien rinnalla yksi tunnetuimpia Jannen tekeleitä on ehdottomasti Ukko Jerk. Ukko on pyöreä runkoinen noin 70 grammainen jenkki, joka vuosien aikana on tuonut monta kymppihaukea mitattavaksi asti. Ukot ovat kauniisti viimeisteltyjä ja normaalisti VMC:n kolmihaarakouluilla varustettuja. Tämän vuoden syyshaukikaudeksi Ukosta valmistetaan myös kaksi Ruoto-erikoisväriä. Nämä erikoisvärit ovat saatavana myös yksihaarakoukuilla varustettuina.

Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan Ruoto Ukko -jerkkeihin.

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-8

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-11

Hauki- ja taimenuistinten lisäksi Janne valmistaa myös näyttäviä Black Eye -lohivaappuja. Nämä lohivaaput kokemusten perusteella toimivat ainakin Tenolla sekä Torniolla ja kahta samanlaista maalausta on vaikea löytää. Black Eye -lohivaaput ovat yksilöllisyytensä vuoksi myös hyviä keräilykohteita sekä mahtavia lahjaideoita lohensoutajille!

Tästä klikkaamalla löydät Black Eye 7cm/6g -vaaput ja tästä taas Black Eye 8vm/7g -vaaput.

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-15

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-16

Yhteenvetona voimme Ruodossa todeta Janne todella tekevän sitä mistä eniten pitää. Uistinten maalaamisen ja rakentelun rinnalla Janne on myös todella aktiivinen kalamies ja hänen suosikkinsa on ehdottomasti hauki. Haukea hän jahtaa kajakilla ja yleensä siiman päässä on joko jerkki tai spinnerbait. Myös viimeaikoina hauenperhokalastus on tullut osaksi Jannen vapaa-aikaa. Näin kesäkuumalla Janne jigaa kuhaa ja ahventa, loppu- ja alkukaudesta taas meritaimenen kalastus on lähellä sydäntä.

Janne todella on kalamies isolla K:lla! Suosittelemme tutustumaan hänen taideteoksiinsa, sillä silmiä hivelevän ulkonäön lisäksi nämä kalikat todella myös toimivat kalojenkin silmissä. 😉

Teksti ja kuvat, Joonas/Ruoto

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-10

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-13

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-14

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-9

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-3

RuotoBlog_JanneKoivisto_UkkoJerk-5

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s