Branko & Muddy Waters – Sloveni Day 4 – 6

Viimeisinä Slovenian lomapäivinämme päätimme käydä moikkaamassa itse Branko Gasparia. Myös uusia kalavesiä lähdimme katsastamaan, mutta edelleen tulvat häiritsivät harrastustamme.

Day 4, perjantai 10.5.2013 – Branko Gasparin ja La Vila Noblesa

Tänään pääsimme tutustumaan legendaariseen Brankoon. Tämä kaveri on todellinen tekijämies! Branko aloitti kalastuksen jo vuonna 1961. Hän lintsasi koulusta ja kalasti päivät joella. Hän oli myös edellä aikaansa, sillä hän harrasti jo silloin C&R -kalastusta. Hänen oli pakko, muuten hän olisi jäänyt kiinni lintsaamisesta! 😀 Isoimman kalansa hän oli saanut Idrijcalta, yli 20 kiloisen marmorin!

Vuonna 1972 Branko aloitti perhonsidonnan ja nykyään hänen kaltaistaan sitojaa saa etsiä. Mies sitoo uskomattomalla nopeudella todella kauniita perhoja. Toistoja tulee jokunen, sillä hän sitoo omien sanojensa mukaan vuosittain noin 10 000 perhoa!!

Suosittelemme lämpimästi Brankon pitämää lodgea, Vila Noblesaa. Yöpyminen täällä aamiaisineen maksaa 35 euroa. Muistakaa myös maistaa Brankon viinejä! Uskomattoman hyviä… Kaveri on myös kova metsästämään. Aamupalaksi hän tarjosi omia juustojaan ja lihaherkkuja, mm. villisikaa ja karhua! Branko toivottaa suomalaiset perhomiehet ja naiset tervetulleiksi hänen lodgeensa.

Day%20four%20-%20%20011

Joni hämmästelee Brankon kokoelmaa.

Day 5, lauantai 11.5.2013 – Slovenian paljastaa varjopuolensa

Heräsimme kaatosateeseen!

Sateesta huolimatta starttasimme automme aamulla ja lähdimme ajamaan kohti Idrijcan yläosia, Trophy Zonea. Saavuttuamme joelle huomasimme sen olevan kalastamattomassa kunnossa. Vesi oli värjäytynyt kuravelliksi, muistuttaen lähinnä Ruodon liikkeen viereistä jokea!

Day%20five%20-%20%20013

Trophy Zone 2013.

Trophy zone on mukava pätkä, josta yleensä aina tavoittaa kaloja. Aikaisimpina vuosina olemme saaneet sieltä hienoja tapahtumia! Harmi kun tänä vuonna emme päässeet sitä kalastamaan… Tässä muutama kala Trophylta:

Day%20five%20-%201

Trophy Zone 2012.

Day%20five%20-%20020

Aleksi ja päiväsaikaan napannut kaunis harjus (2012).

Day%20five%20-%20022

Illan hämärässä Jonin tarjoamaan Superpupaan napannut kirjolohi (2012).

Muutaman puhelun jälkeen, päätimme lähteä ajamaan kohti Lepenjaa. Siellä vesi oli noussut jonkin verran, mutta ei ollut pahasti värjäytynyt. Saimme kaksi noin 40 cm marmoria ja muutaman kirjolohen. Myös ex Turun Pyyntivälineen Tapsa oli tullut vaimonsa kanssa lomailemaan Sloveniaan. Illalla syötyämme lähdimme ajamaan takaisin kohti Most Na Socia.

Day%20five%20-%20%20014

Slovenian paras opas Matevz Jus sekä hullu turkulainen.

Day%20five%20-%20%20015

Johan ja Lepenjan marmori. 

Day 6, sunnuntai 12.5.2013 – Yhteenvetoa reissusta

Reissu oli loppumaisillaan. Ilmoiltaan tämä oli huonoimpia viikkoja Sloveniassa. Oikeastaan mikään kalastussuunnitelmistamme ei päässyt toteutumaan. Kalastamatta jäi Savinja, Unec, Soca, Sawa ja järvikohde lähellä lentokenttää.

Onneksi muutamana päivänä saimme kokea hienoa pintaperhokalastusta! Ja niin kuin sanonta kuuluu, huono päivä kalassa on parempi kuin hyvä päivä töissä! 😀

Nyt kun moni on lähtemässä Sloveniaan, suosittelemme että käväisette moikkaamassa Brankoa Most Na Socissa. Kysykää vinkit ISON marmorin paikoista (muutama yli metrin marmori saatu jo tällä kaudella!) ja täydentäkää otti perhot rasioihinne.

Joni & Johan toivottaa hyvää alkanutta kautta ja kireitä siimoja! Nähdään Ruodossa! 😉

Day%20six%20-%20%20022

Jo siipeensä saanut Royal Coachman oli reissumme parhaita pintaperhoja.

Day%20six%20-%20%20021

Kultapäinen ja suhteellisen iso ”kumijalkainen” nymfi toimi reissullamme todella hyvin veden ollessa korkealla.

2 replies »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s