Jyrkkä ei Puulan likaajille

Maatalouden  ja matkailun edut lyövät kitkaista kipinää Etelä-Savossa. Turvetuotannosta tulee poistumaan lähitulevaisuudessa tuhansia hehtaareita suota. Tuotantosoiden uusiokäyttö voi olla ongelmallista.

Eräs turvesuon uusiokäyttö on maanviljely. Suon saattaminen viljavaksi on haasteellista ja lannoittaminen vaatii rahaa. Nykyisin yleistyvä ilmiö on hankkia suo ja käyttää sitä viljelyn varjolla karjataloudessa ongelmallisen lietelannan kaatopaikkana.

Tulvatilanteessa esimerkiksi runsaiden sateiden johdosta virtaava vesi liuottaa tehokkaasti ravinteita huonosti sitovasta turpeesta siihen ajettua lietelantaa.  Itämeressäkin voimakasta sinileväkasvua aiheuttavia ravinteita, humusta ja jopa terveydelle vaarallisia bakteereita kulkeutuu ongelmallisen runsaasti vesistöön aiheuttamaan ongelmia.

Läsä_Ruoto-7

Tällä kertaa tällaisen vastuuttoman toiminnan aiheuttama uhka koskee Läsäkoskea.  Meidän kaikkien, jotka ovat huolissaan villin taimenen selviämisestä ja erityisesti niiden, jotka viihtyvät ja kalastavat Läsäkoskella on toimittava, jotta kaloille tärkeät kutupaikat sekä meille tärkeät harrastuspaikat säilyisivät.

Ympäristön puhtaus on suomalaisen vientituotteen, matkailun kulmakiviä. On käsittämätöntä miten yhteiskunta sallii sille tärkeän työllistävän alan perusresurssin pilaamisen.  Kysyn vaan että tästäkö Suomi ponnistaa nousuun?

Mielipiteelläsi on merkitystä. Ainakin minä haluan säilyttää vetemme, kalakantamme ja kalastuskohteemme sellaisena että niistä on iloa vielä jälkikasvullemmekin. Muuttukoot suot mieluimmin lintukosteikoiksi kuin ravinteita vesistöihin vuotaviksi lantaloiksi.

Adressi puhtaan Puulan puolesta löytyy osoitteesta:

http://www.adressit.com/jyrkka_ei_puulan_likaajille

Terveisin, Joonas/Ruoto

Läsä_Ruoto Läsä_Ruoto-8 Läsä_Ruoto-3 Läsä_Ruoto-10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s