Kevätaurinkoa ja kirkkaita taimenia

Kevätaurinko lämmittää jo mukavasti ja kalatkin aktivoituvat sitä myötä. Yksi hienoimpia hetkiä perhokalastusharrastuksessa on se kun pitkän talven jälkeen pääsee ensi kertaa kahlaamaan sulaan veteen ja tarjoamaan perhoja vedenalaisille otuksille.

Lankkarilla1000

Muutama Turkulainen asiakkaamme oli menossa pitkäperjantaiksi Kymijoen Langinkoskelle kalaan ja he houkuttelivat meitä mukaansa. Päätimme pitää ensimmäisen vapaapäivän työhommista ja lähteä nauttimaan kevätauringosta, samalla uusia välineitä testaillen.

Lähtö viivästyi hiukan, kun tajusin että mullahan ei ole yhtään vuotamattomia kahluuhousuja, kengät on kulunut ”slikseiksi” ja sopivia siimojakaan ei ollut. Piti vielä ennen lähtöä käydä myymälästä keräämässä kaikki puuttuvat tarvikkeet. Sanonta ”suutarin lapsilla ei ole kenkiä” piti jälleen paikkansa.

Lankkarilla1000-6

Joonaksen pikkuveli Juho pohtimassa oikeaa ottiperhoa lankkarin niskalle.

Lopulta pääsimme tien päälle ja jossain vaiheessa joellekkin. Itse vetäsin nopsaan uudet Visionin Kura-housut ja Loikka-kengät jalkaan ja puolijuosten silkasta innosta rantaan. Sitten ei muuta kuin perho siiman päähän ja lilluttelemaan sitä korkealla olevaan Kymijoen veteen. Oli todella rentouttavaa hirmuisten työkiireiden välissä pitää hetki taukoa ja nauttia kauniista kevätpäivästä.

Lankkarilla1000-4

Niilo ja ”rystyheitto”.

Uudet vehkeetkin vaikuttivat toimivilta; Loikka-kenkien uusi mullistava pohjamateriaali, Gummi, tuntui aivan järjettömän hyvältä. Kengillä oli pitoa monenlaisilla pinnoilla. Vaikka en yleensä nastallisista kengistä välitä, Loikan nastat olivat juuri sopivan korkuiset, eikä ne aiheuttanut liukkautta sileillä kivipinnoilla. Myös jäällä pito oli nastojen ansiosta ”jäätävä”. Kengät vaikuttivat muutenkin oikein hyviltä. Ainoa pieni miinus Loikissa on se että niissä ei ole vedenpoistoreikiä ja kenkään jää desin verran vettä. Ongelman saa ratkaistua poraamalla kenkien sivuille muutamat pienet reiät.

Lankkarilla1000-5

Scott T3h odottamassa hangella testiin pääsyä.

Testasimme myös Scottin uutta kaksikätistä, T3H:ta. Aivan mielettömän hieno keppi! Kokotoiminen, tunnokas ja pehmeä mutta silti voimakas. Vavassa on myös runsaasti sitä kuuluisaa Scottimaista ”pusua”, joka tekee heittämisestä vaivatonta. Vapaa testattiin Visionin Ace Skagitilla sekä 3M Skagit Extremellä. Kärkinä käytimme Visionin T-Tippejä uppoamisluokissa T14 ja T17.

Niin, kyllähän siellä kalaakin oli liikenteessä. Tässä Tonin saama kirkas taimen. Perhokalastusta hienoimmillaan!

IMG_0133

Teksti: J-P Pohjola

Kuvat: Joonas Oksanen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s