Deceiver – meriperhojen keskushyökkääjä

Deceiver on perho jonka lähes kaikki alan ihmiset tuntevat. Se on perho josta on miljoonia erilaisia variaatiota. Se on myös perho jolla on saatu miljoonia kaloja… Jos kalastat paikassa missä kohdekalat syövät pikkukalaa niin Deceiver eri muodoissaan toimii ja se on fakta.

Oma versioni perhosta on Lefty Kreh:n version tapainen, pienellä twistillä. Kannattaa katsoa myös Leftyn versio internetin syövereistä ja hakea se oma tapa sitoa tämä perho. Itse en ole se maailman tarkin sitoja, joten meikäläisen huonoa viimeistelyä ei kannata matkia. Matki sitä perhon muotoa ja tapaa sitoa koska tällä tapaa sidottu perho on aika makean näköinen vedessä ja kalatkin tuntuu tykkäävän.

ruoto-1

Käytä parhaita mahdollisia materiaaleja. Bucktail saisi olla tyvestä hiukan onttoa, keskeltä jäykkää ja kärjestä elävää ja pehmeää. Häkilähöyhenet kärkeä kohden kapenevia, tyvestään riittävän jäykkiä höyheniä. Tuon tyyppisistä matskuista minä tykkään Deceiverini sitoa. Perhosta tulee ilmava ja kalastava kun siinä on käytetty sopivia matskuja. Ruodosta löytyy laatumateriaalit hyvän Deceiverin sitomiseen.

decei-9

Hyvin sidottu Deceiver liikkuu sekä sykkii ihanasti vedessä ja on oikein tarjoiltuna tappavan tehokas peli petokaloille. Itse käytän kahta perustapaa sitoa Deceiverin. Toisessa tavassa teen pitkän ja ohuen pyrstön jotta saadaan maksimaalinen liike sinne persiiseen. Toinen tapa taas keskittyy enemmän siihen että perholle jää mahdollisimman leveä profiili. Tässä tyylissä käytän leveämpiä häkilöitä ja sidon bucktailit mahdollisimman pystyyn/leveelle. Itse luotan kuitenkin tuohon slimmimpään malliin enemmän.

decei-8

Japin Deceiver -resepti:

Koukku – Gamakatsun SC15 tai Sakuman 410.

Pyrstö – Valkoinen bucktail ja 4kpl valkoisia kukon häkilähöyheniä + hopeista fläsää.

Apupyrstö – Alle valkoinen bucktail, päälle oliivi.

Runko – Helmiäis Polar chenille.

Alasiipi – Valkoinen bucktail

Yläsiipi – Oliivi bucktail ja riikinkukon herl.

Pää – Tarrasilmät ja epoksi/UV-liima.

ruoto-2

Vaihe 1.

Kiinnitä kimppu bucktailia perään.

ruoto-3

Vaihe 2.

Kaksi häkilähöyhentä molemmin puolin.

ruoto-4

Vaihe 3.

Fläsää pyrstön päälle.

ruoto-5

Vaihe 4.

Valkoista bucktailia alle ja oliivia pyrstön päälle.

ruoto-6

Vaihe 5.

Helmiäis Polar chenillee rungolle.

ruoto-7

Vaihe 6.

Alasiipi lisätään kääntäen jotta saadaan riittävän leveä profiili.

ruoto-8

Vaihe 7.

Päälle oliivi bucktail.

ruoto-9

Vaihe 8.

Bucktailin päälle seitsemän riikinkukon herliä.

ruoto-10

Vaihe 9.

Lisää silmät ja pistä ne epoksilla kiinni.

ruoto-11

Vaihe 10.

Valmista tavaraa.

ruoto-12

Vaihe 11.

Kalan näkökulmasta.

Ei kun siis sitomaan.

Terveisin,

Jari ”Tärppi-Japi” Koski

Katso myös Japin oma blogi klikkaamalla tästä!

2 replies »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s