Fins Fly Fishing – Lohikauden startti Reisalla!

Ruoto tekee tiivistä yhteistyötä Fins Fly Fishingin kanssa. Tässä raporttia heidän lohikauden startista Reisalta!

”Vuolen nuotion äärellä poronlihaa, siemaillen samalla savuista viskiä. Sidon perukkeeni päähän Reisan ”Special Edition Santikan”. 

Kahlaan jokeen ja lähden tekemään ensimmäistä laskuani. Siimani kiristyy ja lohi ampaisee alavirtaan kuin Porsche kohti Ruotoa sidontalangan loppuessa kesken pimeän talvisidontaillan. Siima viheltää ulos vinhaa vauhtia.

Ruotoblog_FFFReisa-2

Silmän räpäyksessä sitä oli ulkona jo toista sataa metriä! Voimani oli lopussa ja Ruodosta ostamani Scottin T3H oli katkeamaisillaan. Vihdoin rantavedessä makasi 20 kiloinen, täinen hopea tankki. Unelmani ja ennätyskalani oli saavutettu!”

Ruotoblog_FFFReisa

Sätkähdin unesta, kun ystäväni Johan avasi auton oven. Olimme saapuneet Muonion bensa-asemalle.

Fins Fly Fishingin ensimmäinen LOHIreissu 2014 osuu Norjaan, Reisalle. Pääsemme kalastamaan avausviikkoa, joten mahdollisuus ISOIHIN on hyvä. Massiivinen tulva on ohi ja veden määrä laskenut 750 kuutiosta, 61 kuutioon. Viime vuonna kalastimme alle 20 kuution olosuhteissa, mutta siitä olikin hauskuus kaukana. Veden lämpötila pyörii 8-10 asteen nurkilla, joten olosuhteet näyttää lupaavalta. Tosin, Reisalta kantautuu viestiä ”hätäpalaverista”, koska kalaa jokeen on noussut todella vähän!

Ruotoblog_FFFReisa-4

Jo ensimmäisenä päivänä saimme kokea väsytystä, kun Joni pääsi väsyttelemään kalaa Sone 2:lta. Mukavien syöksyjen jälkeen rannalla maksasi 87cm talvikko. Tästä oli mukava jatkaa!

Ruotoblog_FFFReisa-3

Toinen pvä…. Syvältä ja isoilla perhoilla. Ei tapahtumia. Vaikeaa!

Kolmas päivä…. Ja LOHI!

Ruotoblog_FFFReisa-6

Haastavaa kalastusta upeissa maisemissa. Onneksi joku onnistui. Kalakaverimme Ville Kiviniemi rantautti upean 13,2kg / 105cm, kirkkaan lohen! Perhona toimi Green Monkeyn muunnos. Tätähän joutui lähtemään juhlistamaan mökille. Huomenna takaisin joelle, nyt juhlitaan poikaa!

Terveisin, Joni & Johan, Fins Fly Fishing

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s