Ensimmäinen lohikurssimme

Tämän syksyn ensimmäinen lohenperhokalastuskurssimme järjestettiin tiistaina 1.10. Tällä kurssilla 21 aloittelevaa ja innokasta lohenperhokalastajaa kokoontuivat Kymijoelle tutustumaan lajiin Ruodon sekä Fishventuresin johdolla.

Kurssipäivän alussa kurssilaiset jaettiin kahteen ryhmään. Toiset lähtivät suoraan kalaan oppaiden johdolla ja toiset taas heittoa harjoittelemaan Antti Guttormin sekä Ruodon henkilökunnan opastuksella. Päivän aikana kaikilla kurssilaisilla oli mahdollisuus päästä heittotekniikkaansa hiomaan Antin henkilökohtaisella opastuksella sekä myös monipuolisia välineitä testaamaan. Heitto-opettelun osalta kaikki meni hyvin ja jokainen kurssilainen oppi aamupäivän aikana perusheittojen lisäksi myös Snap-T:n ja muita kalastuksen kannalta oleellisia kikkoja.

BlogiinLohikurssiV1-13BlogiinLohikurssiV1-2

Ruokailun jälkeen siirryimme jo isommalla porukalla kalaan. Päivä oli ehtinyt jo hyvin lämpemään ja kalatkin alkoivat aktivoitua. Päivän ensimmäinen lohikin kävi jo puraisemassa kurssilaisemme, Mikon, perhoa. Oppaamme haavitsi Mikon nopean väsytyksen jälkeen kalan haaviin ja Mikko pääsi kameran eteen elämänsä ensimmäisen lohen kanssa.

BlogiinLohikurssiV1-11

BlogiinLohikurssiV1-7

Kalan vapauttamisen jälkeen jatkoimme kalastusta ja kurssilaiset testailivat samalla lukuisia markkinoilla olevia vapoja ja siimoja oppien samalla näiden erot kalastuksen kannalta. Osa porukasta siirtyi myös alemmmille koskille ja pian saimmekin kuulla Siikakoskelta saadusta 8 kiloisesta lohesta. Kuulemma myös yksi merestä noussut pirteä kirjolohi oli hyppinyt samaisen kurssilaisemme, Antun, siiman päässä.

8kg

BlogiinLohikurssiV1-9

Päivä todettiin kaiken kaikkiaan todella hyvin onnistuneeksi ja kurssilaisetkin olivat enemmän kuin tyytyväisä. Osa jopa uhkasi tulla ensi vuonna uudestaan! Iltapäivän aikana tuli vielä monta kalatapahtumaa ja muutama karkuutus sekä yksi kala haaviinkin asti. Nuorin kurssilaisitamme, Markus, kalasti sinnikkäästi oppaan johdolla Ruhavuolla ja tämä sinnikkyys illan jo hämärtyessä palkittiin. Alla kuva Markuksen kalasta.

BlogiinLohikurssiV1-4VasytysBWBlogiinLohikurssiV1-14

Alla vielä muutamia kuvia päivältä. Kiitokset kaikille kurssilaisille, Antille heitto-opetuksesta sekä muille järjestäjille!

t: Joonas/Ruoto

BlogiinLohikurssiV1BlogiinLohikurssiV1-5BlogiinLohikurssiV1-6BlogiinLohikurssiV1-8BlogiinLohikurssiV1-10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s