Keihärinkoski, 05.-07.04.2013

Lumi sulaa, trullit ryömivät koloistaan ja jalkakäytävät saavat sen jokakeväisen rusehtavan sävyn – oli siis aika lähteä epätoivoiselle sumarikalojen etsintäreissulle. Olemme joka vuosi koittaneet saada sumarireissua kohdilleen, mutta kertaakaan eivät säät ole tähän asti suosineet. Kevään ensimmäiset reissut ovat lähinnä olleet  fiilistelyreissuja ja pintovista kaloista ei osannut edes unelmoida. Tällä kertaa oli toisin.

Kaverimme Janne oli vuokrannut meille kosken rannalla olevan Kalamajan viikonlopuksi, joten puitteet eivät olisi voineet olla paremmat. Janne oli Jyväskylästä ehtinyt ajella jo hyvissä ajoissa paikalle ja siihen mennessä kun ehdimme illalla paikalle, oli sillä jo käynyt haavissa jokunen kala. Koitimme vielä ehtiä heittää ennen pimeää, mutta laskeutuva pakkanen ajoi meidät pian saunomaan.

Matala majamme

Saunan lämmetessä hiljennyimme kuuntelemaan Jasperin saarnaa.

Lauantaiaamuna paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta ja kun saimme saunassa kuivumassa olleet kahluukengät irti jäisestä lattiasta, suuntasimme joelle. Keskitimme kalastuksen aikalailla niskalle, koska siellä tuntui eniten elämää olevan. Aina vähän väliä tuikki paljasti nousevan kalan ja perhomiehen kädet alkoivat tutisemaan.

Kirkas aamu

Nauhoilla aamukankeutta.

Niskaa

Käytiin Karin kanssa ruoppaamassa ala-osien montutkin, mutta ilman tulosta. Niskalta taas nousi (enimmäkseen Jannen) haaviin asti useita taimenia ja hyvän kokoisia harjuksia. Myös pinturikaloja saatiin. Molemmat harjukseni sain kumma kyllä striimereillä, eikä mitenkään erikoisen pienillä sellaisilla. Pitipähän tuokin kokea. Aivan upea kalastuspäivä kaiken kaikkiaan! Ilta meni tietysti saunoessa ja viime kesän kalastustarinoita höpötellessä.

387219_10151538647643433_475614688_n 30990_10151538643163433_1470738777_nharri copykartsan taimen

Sunnuntai ei keleiltään ollut lauantain veroinen ja pilvet olivat nyt peittäneet taivaan. Aamu ei tosin ollut ihan yhtä kylmä, eli vaparenkaita ei siis tarvinnut ainakaan putsata yhtä usein. Kalat kuitenkin jatkoivat tuikkimistaan ja jokunen kävi haavissakin pyörähtämässä. Päivän mittaan sää muuttui kuitenkin huonompaan suuntaan ja tuuli puhalsi puuskissa. Jaksoimme heitellä vielä hetken, mutta pian alkoi sauna houkuttelemaan kohmeisia kalastajia. Saunan jälkeen mahaan eineksiä ja siitä kotia kohti.

Nyt odottelemaan meren kuoriutumista jääkerroksesta ja kaivaa pikkuhiljaa haukisudit kellarista. Tästä se taas alkaa!

– Leo

 

Mukana: Leo, Kari, Jyri ja Janne Jyväskylästä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s