Talvinen Herraskoski, 11.-13.01.2012

Kun lumi peittää maan ja pimeys valtaa suurimman osan päivästä, vaihtaa useimmat kalamiehen haspelit masennukseen. On kuitenkin muutamia keinoja lievittää pahimpia tuskia. Yksi näistä on Herraskoski.

Virroilla sijaitseva Herraskoski pysyy auki ympäri vuoden, jonka vuoksi siitä on muodostunut meille jokavuotinen paineidenlievityspaikka. Talvikalastus kuitenkin vaatii aina kalastajalta kompromisseja ja usein kirosanoja – vaparenkaita ja siimaa saa olla jatkuvasti putsaamassa jäästä, heittopaikat ovat harvassa kahluukieltojen takia, päivät lyhyitä ja suklaapatukat jäässä. Myös kalaa täytyy muistaa käsitellä entistä varovaisemmin, sillä pakkanen tekee äkkiä vahinkoa kalan silmille ja kiduksille.

Hyviäkin puolia talvikalastuksessa on. Sillä tilaa on yleensä joenrannassa rutkasti (kukaan hullu lähde talvella kalaan!), luvat ovat halpoja ja hyvän sään sattuessa kohdalle tulee päivästä taatusti mahtava, saaliista huolimatta!

Tällä reissulla säät todellakin suosi ja jokunen taimenkin saatiin käytettyä haavissa. Pakkasta saatiin viikonlopun aikana reippaasti yli kymmenen astetta, joten vaparenkaiden kanssa oli tekemistä. Mökki kuitenkin lämpeni jälleen kamiinalla mukavasti ja pitkät pimeät illatkin saatiin rattoisasti kulumaan kehittelemällä toinen toistaan parempia valaisimia, kun myrskylyhdyt oli kaikki riekaleina.

Olipa jälleen mahtava tammikuinen viikonloppu Herrasilla!

Mukana: Jyri, Leo ja Kari

Herraskoski

Herraskoski

Jyri, Herraskoski

Leon taimen, Herraskoski

Herraskoski

Sumua Herraskoskella

Karin taimen, Herraskoski

Auringonlasku, Herraskoski

Maitovalaisin, Herraskoski

Herraskosken mökkerö

VIDEO: Fish for a moment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s