Varhainen kaudenavaus Herraskoskella. (22.-23.01.11)

Talvi oli saanut sen aikaan, että hinku kalaan alkoi jo tuntua käsien tärinänä. Olimme kuulleet legendaa joesta, joka pysyi auki jäästä kesät talvet ja sen vesissä liikkui runsaasti taimenia. Paikan nimi oli Herraskoski. Herraskoski on koskenpätkä Virroilla, joka pysyy sulana sen yläpuolella olevan järven ansiosta. Järvi on nimeltään Toisvesi ja sen syvyys (syvimmillään 90m) mahdollistaa kosken jäätymättömyyden.
Pakkohan sinne oli sitten lähteä kokeilemaan ja purkamaan pahimmat paineet. Suunnitelma oli vuokrata Herraskosken rannalla sijaitseva tönö yhdeksi yöksi, tulla paikanpäälle lauantai illalla, rentoilla hieman ja aloittaa kalastus sunnuntai aamusta.

Noh, suunnitelmat muuttuivat todeksi ja parintunnin ajamisen jälkeen olimmekin jo Teboilin pihassa, mistä lunastaisimme luvat ja avaimet. Luvat maksoivat 13€/vrk ja mökki 30€ yö. Kesällä hintaa luvalla on suolaiset(ottaen huomioon kalastusalueen pituuden) 30€/vrk, mutta mökin vieraskirjan mukaan kalaa on koskessa runsaasti yli tuon arvon. Paljon oli hyvän kokoista istari-, luonnontaimenta sekä järvilohta ilmoitettu vieraskirjan sivuille. Odotukset sunnuntaille olivat siis kovat..

Mökille päästyämme hommat alkoivat lumitöillä ja kamiinan lämmittämisellä. Polut olivat äkkiä raivattu ja mökin lämpömittarikin alkoi kohoamaan. Kun ei tiennyt mökin lämmön eristeestä, kamiinaa pidettiin mansikalla tulevan yön varalle. Siinä radioo kuunnellessa ja illan muuttuessa pikkuhiljaa yöksi elohopea mittarissa oli jo venynyt +35asteeseen. Yläpedin huutaneena tiesin, että edessä oli tuskainen yö. Pari tuntia pyöriessä tuskissani vasten viileää seinää, päädyn sohvalle makuupussini kanssa loppuyöksi.

Kun aamu valkeni heräsimme yllättävän hyvin levänneinä ja valmiina siihen, miksi tämän maan päälle olimme syntyneet – noh, ehkä vielä pieni hetki tässä sohvalla.. Kello oli noin kymmenen paikkeilla kun olimme joenvarressa. Kun Jyri oli saanut haavittua kymmenennen heiton jälkeen 45cm rasvaevällisen taimenen, olivat odotukset pompanneet korkealle. Tämä mustaan striimeriin erehtynyt taimen tulisi kuitenkin jäämään reissun viimeiseksi. Heitimme niskan ja sillan alapuolella olevan kosken läpikotaisin. Kävimme myös alimmalla lupapätkällä heittämässä, pientä hauen retaletta lukuunottamatta tuloksetta. Pakkasen kiristyessä ”iltaa” myöten ja vaparenkaiden putsaamisen jäästä käydessä yhä tiheämmäksi, päädyimme mökkiin syömään ja keittelemään kahvia. Hämärä hiipi ihan yllättäen ja huomasimme pian että parempi laittaa reissu pakettiin ja siivoamisen jälkeen suunnata kotia kohti..

Huomioitavaa kaikille se, että huoltoasema menee tosiaan kiinni sunnuntaina klo 18:00, eikä yhtään sen jälkeen. Jos menee palauttamaan avainta klo 18:15, SAATTAA olla, että siellä ei ole ketään vastassa. Onneksi VIRTAIN URHEILUKALASTAJAT RY:n avuliaan puheenjohtajan ansiosta asiat saadaan hoidettua! Kiitos!

Mukana: Leo, Kari ja Jyri

Infoa Herraskoskista:  www.urheilukalastajat.net/herraskoski.html

Jesh, kausi auki! Nyt vaan uusia kujeita odottelemaan.
Ruoto toivottaa hyvää alkavaa kautta 2011 ja kireitä talven pakkasiin!

– Leo, Ruoto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s