Rengaskalaa Säläisjärvellä

Tämä kalastuskesä on ollut itsellä todella säälittävä! Kauden kalastusreissut voi laskea helposti yhdenkäden sormin. Toisaalta kesä nyt on ollutkin niin lämmin että kalastus ei ole ollut varmaankaan parhaimmillaan (yritän lohduttaa itteeni).

Kun vihdoin ja viimein aistin sauman lähteä perhoa heittämään päätin käyttää sen hyväksi. Jyri oli tietysti heti mukana messissä ja enää puuttui kalapaikka. Jyri ehdotti rengas-kalaan Sällille, ja kun en kertaakaan ollut vielä koittanut kelluntarengasta, pidin tätä hyvänä ideana. Tilaamalla kelluntarengas ei olisi ehtinyt torstaiksi, joten otin lainaan Karin renkaan, joka joutui jäämään pois tältä reissulta työelämällisistä syistä. Torstai aamuna Jyri kurvasi pihaan, kamat autoon ja nokka kohti Jurvaa.

Reilu tunninpäästä olimmekin jo laittamassa kamoja kasaan ja pian sainkin ensimmäisen perskosketuksen renkaaseen. Ja ei kun menoksi. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja vesi oli todella lämmintä! Perunat ja keitto juurekset vaan sekaan, hieman kermaa ja avot! – lohikeitto valmis! Olosuhteiden mukaan suuria saalisodotuksia ei siis ollut. Kirjolohia näytti hyppivän sielätäälä mutta perhot eivät kelvanneet. Ahvenia oli toisaalta välillä melkein riesaksi asti. Makkaratauolla joku kumpparimies veti vieressä kirreä ottiongella. Kun oli viimeiset tunnit käsillä, käytimme epätoivoissamme viimeisen oljenkorren ja siiman päähän sidottiin PinkkiLiitsi. Kas kummaa, tämä toimi ja haavimme molemmat lähes peräkanaa kirret. Veden lämpötilan huomioon ottaen kaverit antoivat ihan hyvän vastuksen.

Kelluntarengas oli todella näppärä tällaisella järvellä, ellei jopa ehdoton. Sillä sai koluttua jokaisen nurkan kunhan jaksoi polkea vettä. Tuulenpuuskilla oli vain taipumus kääntää rengasta ja etenkin kovassa vastatuuleen polskiessa sai todella tehdä työtä sen eteen että pysyi liikkeessä.

Ihan mukava reissu kaikenkaikkiaan ja nyt löytyy kyllä rengas ehdottomasti ostoslistalta. Päivän kokemuksen mukaan vielä hankintalistaan pehmeämmät räpylät (Mareksen sukellukseen ostetut räpylät vähän liian jäykät tähän hommaan, rikkoo nilkat)  ja jokin suoja kahluuhousujen sukille, etteivät räpylät ja hiekka kuluta sukkia puhki.

-Leo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s