28.-29. Hilmolla

Päätettiin jätkien kanssa, että nyt on aika päästä Hilmonkoskelle viettämään pari päivää. Tarkoitus oli lähteä heti töiden jälkeen, ottaa vuorokauden lupa ja ehtiä vielä perjantai-iltana koluamaan joen monttuja. Kuten yleensä, lähtö viivästyi ja perjantai-ilta/yö meni nuotiolla istuskellen ja nautiskellen. Yöpymispaikaksi ja basecampiksi valitsimme jälleen ”alalaavun” (millä nimellä lie kulkevan ihmisten keskuudessa).

Seuraavana aamuna kellot huusivat viiden pintaan makuupussien syövereissä ja siitä tuntia eteenpäin kofeiinin voimin suuntasimme jokea alaspäin. Ensimmäisen tunnin-puolentoista aikana tapahtumia oli vieläkin aamutokkurassa oleville kalamiehille yllättävän paljon. Nelisen karkuutusta + yksi (mahdollinen limatorpedo) katkoi siimat kiven ympärillä pyörimisen jälkeen.

Aamusuffet tulilla
Jokea

Runsaiden tapahtumien jälkeen olimme tarmoa täynnä ja suuntasimme laavusta ylöspäin. Nämä vedet olivat taas täynnä 20-30cm taimenta ja niitä saikin irrotella striimeristä vähän väliä. Kyllä Jyri onnistui löytämään montusta yhden mittakalankin. Loppupäivä menikin jokea ylos-alas tarpoessa, mutta kaikki tapahtumat sattuivat laavun ja järven välisellä osuudella. Joki tarjosi meille loppupäivästä vielä haaviin asti 44cm istukkaan ja mitallisen luonnonkalan. Päivänsana reissulla oli musta striimeri.

Hilmon asukki 
44cm
Mitallinen luonnonedustus

Omalla kohdalla hienointa oli se, että pääsi koittamaan vihdoin ja viimein uutta, perhomessupäivänä Sportiasta ostamaani #5 settiä. Tähän asti olin pärjännyt melkein koko perhokalastusurani, eli noin 7v, jollain Visionin Intro -setillä (130e, Prisma), joten odotukset olivat suuret. Uusi setti koostui Visionin GT Four -vavasta (9kinttune), Loopin Multi -kelasta ja kelalle ostin vielä Visionin Nite –siiman. Olihan se ero edelliseen aika huomattava. Tuntui että heittoihin tuli paljon enemmän tarkkuutta ja siima juoksi renkaissa kuin unelma. Ainut mikä jäi reissun päätteeksi harmittamaan oli kun reissun viimeisellä tunnilla riuhtoessani perhoa kivestä irti, monofiili olikin kietoutunut heittosiiman päässä olevan ”integroidun” loopin ympärille ja repi sen siitä kohtaa ydintä myöten poikki. Noh, täytyy leikkaa se kärki ja heittää siihen sellanen Visionin perus ”irto” looppi. En ollut muutenkaan ihan varma siitä heittosiiman valmiista loopista. Sai siiman kärjen jotenkin jäykäksi.

Kalastusluvat Hilmolle ja muuallekin saa kätevästi netistä osoitteesta: http://lupa.fishing.fi/
Tämä on näköjään joku Kalapaikka.net:in palvelu, joka oli ainakin itselle aivan uusi juttu..

Saku ihmettelee Loopin rullaa

Kireitä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s