MM-joukkueen kisakuulumiset: Järvipäivä

Lauantaina vietimme treenipäivän Piney Lake nimisellä järvellä. Järvi sijaitsi noin 2800 metrin korkeudella jylhien vuorien keskellä olevassa laaksossa. Piney Lake on melko tyypillinen kirkasvetinen vuoristojärvi. Kalasto koostuu kirjolohista, taimenista, puronieriöistä ja cutthroateista. Puronieriät olivat luonnonkantaa ja muut oletettavasti istutettuja. Pääasiallinen koko oli noin 20-30cm välissä. Itse järven rannat olivat pääosin matalat, mutta upottavat ja pääosin heinikkoiset.

Piney Lake sijaitsee jylhissä maisemissa Kalliovuorten syleilyssä
Piney Lake sijaitsee jylhissä maisemissa Kalliovuorten syleilyssä

Piney Lake sijaitsee erämaassa ja sen huomaa myös järvellä vieraileva kalastaja
Paikka on erämainen kohde, minkä huomaa myös järvellä vieraileva kalastaja

Järvi oli todella syrjäisessä paikassa ja matkan varrella ajettiin puolisen tuntia pitkin huonokuntoista hiekkatietä. Perille päästyämme käytiin läpi viime hetken suunnitelmat ja koko porukka hajaantui kalalle. Puolet porukasta toiselle puolelle järveä ja puolet toiselle. Kun kävelimme rantaan, niin tuikkirenkaita näkyi ympäri järveä. Siitä pystyi jo päättelemään, että kalaa tulisi nousemaan tiuhaan. Keskityimme tekniikoissa kalastamaan samaan tyyliin, mitä kisoissakin tulisimme kalastamaan, joten suurta vaihtelua tekniikoissa ei ollut. Ensimmäiset heitot antoivat odotetusti kalaa, joten kaikki pääsivät kalan makuun. Kun heinikon reunaan kahlasi, niin pääsi heittämään syvempääkin vettä, jossa varsinkin kirjolohet majailivat. Purkkareita saatiin pääasiassa heinikkojen reunasta hiukan matalammasta vedestä ja ne tuntuivat olevan erittäin kovalla otilla kaikkeen mikä liikkui. Taimenia tuli selkeästi vähemmän, mutta niiden vähäisten kalojen joukossa oli hiukan isompiakin 30-40cm yksilöitä.

Näissä maisemissa kalastellessa sielu lepää
Näissä maisemissa kalastellessa sielu lepää

Heikki väsyttää pientä Piney Laken kirjolohta
Heikki väsyttää pientä Piney Laken kirjolohta

Puronieriät, eli Brook troutit olivat tyypillinen saaliskala Piney Lakella
Puronieriät, eli Brook troutit olivat tyypillinen saaliskala Piney Lakella

Päivä meni leppoisasti ottilitkan etsimisessä ja vähitellen kaikki saivat löydettyä yhdistelmän, jonka kaikki perhot antoivat tasaisesti kalaa. Viimeisen tunnin aikana syönti heikkeni huomattavasti, mutta onneksi siihenkin löytyi lääke. Tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntain jokipäivää ja Colorado-jokea.

– Jyrki Hiltunen

Kategoriat:Uncategorized

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s