Trouttisiimaan lisää pituutta!

Kun kisaheittotaidot alkavat olemaan Suomen huippuluokkaa, niin myös virallinen Trout Distance -siima rupeaa käymään lyhyeksi. Jotta tämän oranssin 36 metriä pitkän WF-siiman saisi lennättämään kisatupsun neljänkympin paremmalle puolelle, tarvitaan apuun lisää rannaria. Tässä J-P:n vinkki ongelman ratkaisemiseksi.

Alla veilä lista tarvittavista varusteista:

– Siima, Scientific Anglers Mastery Expert Distance WF5f 120ft Orange

– Rannari, Rio SlickShooter tai vastaava

– Pikaliimaa

– Neuloja

– Sakset

JPliittää-2

Vaihe 1:

Puolaa kelallesi ensin vähintään 10 metriä ohutta liukasta juoksusiimaa. Itse käytämme tähän tarkoitukseen Rio SlickShooter 25lb -rannaria, mutta myös jokin ohut monofiilisiima ajaa varmasti asian!

JPliittää-13

Vaihe 2:

Ota heittosiiman, Scientific Anglers Mastery Expert Distance WF5F 120ft Orange, juoksusiimapää (Reel End) puolalta ja työnnä varovaisesti ohut neula ytimen sisään.

Huom! Tarkoitamme todella ”ytimen sisään”. Tämän perhosiiman ydin on kuin ohutta mylarputkea ja sinun pitää osua neulalla aivan keskelle ydintä. Neulasi ei siis saa mennä vain ytimen ja pinnoitteen väliin.

JPliittää-3

Vaihe 3:

Ota sormesi suojaksi jotain ja työnnä neula varovasti, mutta silti voimalla ytimen sisään noin 5-7 mm matkalle.

JPliittää-5

Vaihe 4:

Kun neula on syvällä siimassa, ota neulasta kiinni ja pyörittele sitä. Tämä sen vuoksi, jotta perhosiiman pinnoite ja ydin saataisiin venymään.

JPliittää-4

Vaihe 5:

Kun neulaa on pyöritelty, pitäisi lopputuloksen näyttää tältä. Ota tämän jälkeen neula pois siimasta, mutta älä kuitenkaan litistä siimaa takaisin kasaan.

JPliittää-6

Vaihe 6:

Ota astetta suurempi neula ja työnnä se nyt vastaavasti ytimen sisään.

JPliittää-7

Vaihe 7:

Ja tälläiseltä sen pitäisi taas näyttää. Ota neula pois perhosiimasta ja varo litistämästä siimaa.

JPliittää-8

Vaihe 8:

Ota juoksusiimasi ja leikkaa sen pää vinoon. Litteytensä ansiosta Rio SlickShooten on hyvää, sillä se on hellpo leikata vinoon.

JPliittää-9

Vaihe 9:

Kun rannari on leikattu, niin kokeile sen uppoavuus perhosiimaan. Rannarin tulisi nyt upota vähintään 5mm siiman sisään. Jos näin ei ole, niin jatka perhosiiman laajentamista neuloilla.

JPliittää-10

Vaihe 10:

Laita kunnolla pikaliimaa juoksusiiman päähän.

JPliittää-11

Vaihe 11:

Tämä vaihe on tärkein onnistumisen kannalta! Työnnä rannari nopeasti siiman ytimen sisään kerralla loppuun asti. Sen jälkeen purista siimoja yhteen liitoksesta minuutin verran.

JPliittää-12

Vaihe 12:

Tältä näyttää valmis liitos. Jos onnistuit, niin 40:n metrin kaaret eivät ainakaan enää ole välineistä kiinni! 😉 Liitos on niin sulava, että tuskin edes huomaat sen liukumista vaparenkaiden läpi…

Terveisin,

J-P & Joonas, ruoto SHOP

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s