Janin MayFly – Keltainen Päiväkorento

Päiväkorennoilla lähes jokainen perhomies on harrastusuransa aikana ehtinyt kaloja narrailemaan. Mutta osaatko itse sen sitoa? Tässä Jani Mäkeläisen versio kyseisetä ottipinturista.

Janin May Fly -resepti:

Koukku – Tunca T10 Barbless, #12

Lanka – Sheer 14/0, Keltainen

Pyrstö – Hebert Bronze Grade Saddle – Grizzly Variant

Runko – Sheer 14/0, Keltainen

Siipi – Peura, Luonnonvärinen

Häkilä –  Hebert Bronze Grade Saddle – Grizzly Variant

Klikkaa perhoreseptin tuotenimeä, niin näet tuotteen ruoto WEB SHOPissa.

Step1-3

Vaihe 1:

Tunca tekee erinomaisia koukkuja, niin väkäsettömiä kuin väkäsellisiäkin. Koot #12 – 16 ovat erinomaisia kokoja päiväkorentojäljitelmiin.

Tämän kokoluokan perhoihin sidontalanka tulee aina olla ohut, mutta mielellään ovaali / pyöreä, jotta kiristyksiä sidoksiin ei tarvitse tehdä liian montaa. Sheer 14/0 on loistava sidontalanka tämän tyylisiin perhoihin.

Pyrstönä voidaan käyttää monia eri materiaaleja, mutta häkilänsiikaset ovat erinomaisia pintaperhojenpyrstöihin. Sido pyrstö kiinni niin, että sidos kohdasta tulee mahdollisimman pieni.

Step2-2

Vaihe 2:

Sido peurankarvat aluksi taakse ja nosta ne pystyyn vasta myöhemmin. Käytä aina karvantasaajaa ja poista käsin nukka karvojen tyvestä ennen sidontaa. Sidoskohdan tulee olla mahdollisimman siisti jotta sitominen on helpompaa.

Step3

Vaihe 3:

Jotta häkilästä tulee mahdollisimman kaunis, ota häkilästä toisenpuolen siikaset pois. Näin alle taittuvat siikaset eivät vaikeuta sidontaa ja häkilä pysyy paikallaan koko sidonnan ajan.  Muistathan varmistaa siiven asennon tekemällä välillä sidontalankakierroksia myös koukun rungon ympäri.

Step4-1

Vaihe 4:

Kalastava perho näyttää myös kalalle hyvältä, ole siis huolellinen miltä perho näyttää altapäin.  Usein ihmiset eivät katso perhoa kuin päältä. Hyvännäköiseen sidokseen myös luotat, ja kun luotat perhoosi, niin kalastat sillä myös alitajuisesti oikein.

Valmis-5

Vaihe 5:

Perhosi on valmis käyttöön…

Terveisin,

Jani Mäkeläinen / Facebook: Trout & Grayling fly tying

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s