Tinseliä Taimenkoskilla, 02.06.11.

Koittihan se aika viimein kun pääsi viskomaan tinseliä Taimenkoskille. Tämä lähes perinteeksi muodostunut reissu on monesti ollut kesäkauden avaus ja usein hyvinkin tapahtumarikas. Hienointa on kuitenkin nähdä taimenien agressiiviset iskut tinselien perään niskoilla ja kivien edessä.

Reissupäiväksi valitsimme Karin kanssa extravapaan Helatorstain ja tähtäsimme 09:00ksi Koskelankoskelle. Hieman huolestutti vapakiintiön poistuminen (oli ennen 10vapaa) sen jälkeen kun tuli mahdolliseksi ostaa luvat netistä. Syynä kiintiön hankala seuraaminen nettimaksujen kanssa. Tämä toisaalta helpotti suuresti esimerkiksi meidän tilannetta, sillä fyysiset luvanmyyntipaikat olivat luonnollisesti pyhäpäivänä kiinni. Kiintiön poistumisesta huolestuminen on aiheellista, sillä huhujen mukaan edellisenä vkloppuna oli Taimenkoskilla vieraillut 15 hengen kalastajaporukka + muutama muu. Näistä isommista porukoista  kuitenkin nähtävästi ilmoitetaan ajoissa myös kosken internetsivuilla. Helatorstai ei kuitenkaan ollut meidän onneksi vetänyt hirveesti väkeä joelle (keskiviikon 2euron päivät?)

Aloitimme tosiaan Koskelankoskelta ja itselläni jälleen kerran siiman päähän päätyi siis tinseli. Ei mennyt kauaakaan kun koskialueen puolenvälin jälkeen alkoi tulemaan tapahtumia. Monttujen niskoilla nousi viistätettyyn tinseliin yksi mittakala sekä pienempi ~35senttinen. Lisäksi pari kalaa kävi ravistelemassa siiman päässä itse kullakin päivän mittaan. Elämää näytti siis olevan. Sillan yläpuolella joku yli 50cm kävi heittämässä ilmavolttia koko päivän ajan vähän väliä ja kaksi virveliheppua saivat tunnin-parin sisään 4 kalaa, joista yksi oli nätti, reilusti +50cm taimen.

Kävimme iltasella pyörähtämässä vielä Kuorekoskella, jossa elämää myöskin riitti. Vähän väliä näkyi pärskeitä ja veden alla kyljen välähdyksiä, kun taimenet jahtasivat kaloja. Kävipä joku taimen sielläkin poikittain ilmassa, näyttämäss itseään. Muutama ihan ravistelemassa perhoakin ja yksi mitallinen kävi haavissakin asti kääntymässä. Tärähti myöskin niskalla viistätettyyn valko-oranssiin striimeriin.

Mahtava reissu ja säät suosivat kalastajia. Vettäkin oli yllinkyllin! Itikkaa tosin riitti ja olivat erittäin agressiivisia. Naama oli melko muodoton kun pääsi kotiin ja edelleen korvat aivan ruvella. Offi on siis aika kaivaa laatikosta. Kesä koittakoon!

Taimenkoskien sivut: www.kihniontaimenkosket.com

– Leo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s